Polévka Lux z rajčat
Fotogalerie:

Polévka Lux z rajčat

Alice Bártová

Liberec
Polévka inspirovaná rautem ve vícehvězdičkovém hotelu. Je to neobvyklá domácí varianta oblíbené tomatové pochoutky.
Alice Bártová, Liberec

Ingredience

  • bazalka
  • 150 g šunka
  • 500 g rajčata
  • citrón
  • olej
  • vývar zeleninový
  • 150 g paštika

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Rajská jablíčka spaříme v horké vodě, tím se nám lehce loupají, a vykrájíme z nich pouze jejich masitou část. Bez slupky, bez jadérek.
  2. Na pekáčku v trošce oleje zlehka opečeme, přidáme špetku soli, a chceme-li, hrstičku bazalky. Zalijeme troškou zeleninového vývaru, může být i z kostky, a ponorným mixérem řádně rozmixujeme. Polévka musí být středně hustá, skoro jako kečup.
  3. Můžeme přichutit citronem. Do talíře nebo misky vložíme pokrájenou sušenou šunku, zalijeme teplou po­lévkou a nakonec vložíme pokrájenou paštiku. Naléváme jen miniporce, tak jako se to ve slavných hotelech dělává.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Tisknout