Pstruh na másle
Fotogalerie:

Pstruh na másle

Lenka Frolíková

Vráž
Ze všech ryb mám nejraději pstruha. Jeho maso provoněné bylinkami je opravdová lahůdka, které se nikdy nepřejím.
A je to zdravé!
Lenka Frolíková, Vráž

Ingredience

  • 2 pstruzi
  • čerstvé bylinky
  • 1 stroužek česnek
  • 2 lžíce olej olivový
  • pepř
  • sůl
  • 1 citrón
  • 1 limetka
  • 200 ml víno bílé
  • 400 g zelenina mražená
  • 200 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Máslo smícháme s nasekanými bylinkami, osolíme a opepříme dle chuti. Zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v lednici. Zbytek bylinek necháme v celku a uděláme dva malé svazečky. Důkladně opláchnutý citron a limetu nakrájíme na čtvrtky. Česnek oloupeme, utřeme a smícháme se dvěma lžícemi olivového oleje, s pepřem, solí a vše promícháme.
  2. Rybám naplníme máslem vymazaná bříška svazkem bylinek, kusem citronu a limetky. Do pekáčku naskládáme ryby bříškem dolů, obložíme zbytky bylinek s citrusy. Naplněné pstruhy potřeme česnekovou směsí a navrch položíme malé kousky másla. Nakonec zalijeme trochou vody a vína.
    Vložíme do rozehřáté trouby, nejdřív na chvilku lehce zakryté alobalem.
  3. krok3 Po 20 minutách alobal sundáme, podlijeme zbytkem vína a (průběžně potíráme) dopečeme dozlatova.
    Hned po vytažení z trouby z ryb vyndáme bylinky a citrony, které lehce vymačkáme do šťávy v pekáči.
  4. krok4 Upečené pstruhy hned podáváme s vařenou zeleninou a kouskem vlastního domácího bylinkového másla.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Tisknout