Celozrnné sušenky
Fotogalerie:

Celozrnné sušenky

Lenka Svobodová

Praha
Celozrnná mouka dá sušenkám barvu i chuť.
Lenka Svobodová, Praha

Ingredience

  • 1 žloutek
  • 1/4 lžičky skořice
  • 9 g cukr moučkový
  • 250 g mouka hladká
  • 200 g hera
  • cukr moučkový na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy prosejeme mouku, cukr, přidáme na kousky posekaný tuk, žloutek a poprášíme skořicí.
  2. Vše smícháme v těsto a dáme asi na hodinu vychladit do lednice. Potom těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něj různé tvary, které pečeme na plechu v troubě při 170 °C asi 10 minut.
  3. Upečené sušenky necháme vychladnout a poté je slepujeme marmeládou. Před servírováním je pocukrujeme.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)


Zpět na článek: Celozrnné sušenky
Tisknout