Okurky s tuňákovou náplní
Fotogalerie:

Okurky s tuňákovou náplní

Jitka Němcová

Beroun
Plněné salátové okurky připravuji jako lehké a zdravé pohoštění. Vypadají na talíři efektně, přitom je jejich příprava velmi jednoduchá. Moje návštěvy je považují za výborný nápad a vždy se po nich jen zapráší.
Jitka Němcová, Beroun

Ingredience

  • 2 vejce vařená
  • petrželka
  • 1 lžice hořčice
  • 3 okurka
  • 250 g tvaroh
  • šťáva citrónová
  • 2 konzervy tuňák

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Okurky oloupeme a nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 3–4 cm. Lžičkou vydlabeme z každého kousku střed se semeny a připravíme si náplň z tuňáka.
  2. Z konzervy s tuňákem slijeme olej a smícháme s tvarohem. Přidáme vařené žloutky, lžíci hořčice, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše rozmixujeme a plníme zdobicím sáčkem kousky okurek. Dozdobíme sušenou petrželkou a podáváme samostatně nebo s pečivem.

Pošli recept! 6/2008 (14.5.2008)

Tisknout