Řízečky z panenky
Fotogalerie:

Řízečky z panenky

Božena Matějovská

Praha
Jestli se opravdu neobejdeš bez smaženého masíčka, dopřej si alespoň pěkně libovou panenku. K řízečkům místo přílohy zvol třeba moji teplou fazolovou směs.
Božena Matějovská, Praha

Ingredience

  • 1 vejce
  • 200 g sýr
  • 1 lžíce mléko
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 100 g rajčata
  • prášek do pečiva
  • 400 g panenka
  • 200 g fazolky zelené
  • 200 g fazole bílé

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    V misce smícháme mouku, vejce, mléko, sůl, pepř, kypř. prášek a směs důkladně promícháme. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo a přidáme do těstíčka. Vše opět promícháme, dokud se nám ingredience nespojí.
  2. krok2
    Maso nakrájíme na plátky, jemně pomoučíme a postupně obalujeme v sýrovém těstíčku (to by nemělo být příliš řídké, aby z masa nestékalo).
  3. krok3
    Obalené řízečky ihned smažíme na pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Zelené i bílé fazolky zbavíme nálevu, necháme chvilku oschnout a poté je smícháme s nakrájenými rajčaty. Směs zlehka podlijeme olejem a orestujeme. Řízečky podáváme s teplou fazolovou směsí.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Tisknout