Salát s mozzarellou
Fotogalerie:

Salát s mozzarellou

Jana Horká

Praha
Nedávno jsem v nedalekém hypermarketu koupila mozzarellu Zanetti, která se vyrábí z plnotučného syrového nebo pasterovaného bůvolího mléka. Připravila jsem ji se sladkým, šťavnatým mangem a čerstvou bazalkou jako předkrm.
Jana Horká, Praha

Ingredience

  • 24 lístků bazalka
  • 1 lžíce šťáva citrónová
  • 3 lžíce olej olivový
  • 1 mango
  • 1 sýr mozzarella

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Mango oloupeme a nakrájíme na 24 větších či menších plátků. Na stejný počet dílů na­krá­jíme mozzarellu a pak plátky sýra klademe na kousky manga.
  2. Nakrájíme lístky bazalky a posypeme jí každý kousek manga s mozzarellou. Smícháme olivový olej s citronovou šťávou a všechny díly pokapeme. Přidáme pepř a trochu soli a podáváme čerstvé.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Tisknout