Zapékaný květák s libečkem
Fotogalerie:

Zapékaný květák s libečkem

Líba Navrátilová

Beroun
Zdravá a lehká jídla si nedokážu představit bez květáku. Miluji ho v jakékoliv úpravě, ale rozhodně zdravější je zapečený než smažený s tatarkou. S bramborami, bylinkami, sýrem a česnekem vykouzlíš velkou dobrotu.
Líba Navrátilová, Beroun

Ingredience

  • 100 g sýr
  • 4 vejce
  • 6 brambory
  • 100 g niva
  • 2 rajčata
  • 3 stroužky česnek
  • 1 květák
  • 2 hrsti libeček

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Květák rozdělíme na růžičky a povaříme. Do vymazaného pekáče klademe plátky brambor. Osolíme, opepříme a posypeme libečkem. Na ně klademe povařený květák posypaný adžikou.Takto dále vrstvíme a vše zakončíme brambory. Rozmícháme vejce s na­strouhanými sýry a česnekem a zalijeme jimi navrstvenou směs. Poklademe plátky rajčete a pečeme.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Tisknout