Rizoto s pohankou a houbami
Fotogalerie:

Rizoto s pohankou a houbami

Alena Skočdopolová

Jičín
Toto zdravé zeleninové rizotko tě překvapí nejen svojí báječnou chutí‚ ale především vůní. Voní totiž jako lákavé masíčko. Je to rychlé a syté jídlo. A chutná nejen naší malé dcerce Nelince‚ ale i nám dospělým.
Alena Skočdopolová, Jičín

Ingredience

  • půl celer
  • 1 lžička kmín
  • 2 stroužky česnek
  • 300 g rýže
  • 1 mrkev
  • půl lžičky kari
  • 2 cibule
  • 1 l vývar zeleninový
  • 1 hrnek houby sušené
  • 100 g pohanka

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Houby povaříme s kmínem. Na oleji osmahneme kostičky cibule‚ česneku a zeleniny. Přidáme karí a dostatečně osolíme. Vše orestujeme. Přisypeme opranou rýži a pohanku a opékáme spolu se zeleninou. Nakonec přilijeme vývar a povařené houby. Přikryté mírně vaříme asi 20 minut. Hotové rizoto necháme chvíli pod pokličkou stát. Dochutíme sýrem nebo čerstvými bylinkami.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)


Zpět na článek: Rizoto s pohankou a houbami
Tisknout