Brokolicová sekaná
Fotogalerie:

Brokolicová sekaná

Zdeňka Podávková

Kolín
Brokolice u nás v rodině dlouho nepatřila k populárním jídlům. To se ale změnilo, když jsem vyzkoušela ji zamíchat do sekané.
Zdeňka Podávková, Kolín

Ingredience

  • 3 stroužky česnek
  • strouhanka
  • 1 vejce
  • majoránka
  • 1 brokolice
  • 500 g sekaná

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Brokolici rozdělíme na růžičky a dobře opereme. Košťál oloupeme, stonky odkrojíme a povaříme nejdřív tuhé části košťálu a po 10 minutách přidáme jednotlivé růžičky brokolice.
  2. Krátce povaříme a po vy­chladnutí pokrájíme na kostičky. Část růžiček odložíme stranou, ostatní smícháme s rozmraženou drůbeží sekanou. Přidáme strouhanku, vejce a majoránku a vytvoříme šišku. Dáme péct ve vyhřáté troubě, při pečení sekanou občas podlijeme vývarem. Pečeme asi 1 hodinu. Podáváme s bramborovou kaší.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)


Zpět na článek: Brokolicová sekaná
Zpět na článek: Brokolicová sekaná
Tisknout