Ředkvičky s vejci
Fotogalerie:

Ředkvičky s vejci

Josef Hlaváček

Pardubice
Někomu se možná zdají míchaná vajíčka moc obyčejná. Já ale z vlastní zkušenosti vím, že čerstvá vejce na másle, doplněná šťavnatými ředkvičkami a voňavou pažitkou, jsou opravdovou delikatesou.
Josef Hlaváček, Pardubice

Ingredience

  • 2 lžíce máslo
  • 8 vejce
  • chleba tmavý celozrnný
  • 2 svazky ředkvičky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Oprané a osušené ředkvičky pokrájíme na tenká kolečka a ještě je rozpůlíme. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme ředkvičky a chvíli je podusíme, až zesklovatí.
  2. krok2
    Přilijeme rozkvedlaná vejce, osolíme a mícháme, až je vše usmažené dohladka. Oz­do­bíme pažitkou.
  3. krok3
    Jako přílohu můžeme po­dávat opečený toastový chléb nebo opečenou veku.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)


Zpět na článek: Ředkvičky s vejci
Zpět na článek: Ředkvičky s vejci
Zpět na článek: Ředkvičky s vejci
Zpět na článek: Ředkvičky s vejci
Tisknout