Zelenina s mozzarellou
Fotogalerie:

Zelenina s mozzarellou

Eva Hrubá

Mělník
Zapečenou zeleninu jsme si oblíbili jako zdravou večeři. Její příprava je rychlá a jednoduchá. Dokonce i můj syn, který brokolici jako samostatné jídlo dvakrát nemiluje, ji v této úpravě a kombinaci vždycky sní.
Eva Hrubá, Mělník

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 2 sýr mozzarella
  • 1/2 květák
  • 4 rajčata
  • pepř
  • máslo
  • 10 ks kapustičky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici a květák opláchneme a odstraníme košťál. Naporcujeme na drobné růžičky. Kapustu přepůlíme. Zeleninu povaříme deset minut v osolené vodě. Rajčata očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. krok2
    Zapékací formu vymažeme máslem a vyplníme vždy jednou řadou zeleniny a jednou řadou mozzarelly. To postupně opakujeme až do vyčerpání surovin. Naplněný pekáček posypeme červeným pepřem a solí. Zapékáme v předem vyhřáté troubě asi 15–20 minut.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)


Zpět na článek: Zelenina s mozzarellou
Zpět na článek: Zelenina s mozzarellou
Tisknout