Koláč s jarní zeleninou
Fotogalerie:

Koláč s jarní zeleninou

Helena Míková

Praha
Koláč nemusí být nutně jen sladký. Ve slané podobě sice známe většinou různé varianty pizzy, neboj se ale využít velké nabídky čerstvé zeleniny a zkus upéct koláč zeleninový. Vypadá úžasně, stejně tak i chutná a je zdravý!
Helena Míková, Praha

Ingredience

  • 10 žampiony
  • 3 stroužky česnek
  • 4 rajčata
  • 50 g sýr
  • pepř
  • 25 g máslo
  • 300 ml mléko
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 1 cuketa
  • 1 těsto listové
  • petržel

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Listové těsto rozválíme a vložíme do vymazané pečicí formy. Připravíme si bešamel z másla, mouky a mléka. Ochutíme ho solí, pepřem a petrželkou. Dáme na těsto. Čerstvá rajčata, cuketu, žampiony a česnek nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu klademe vždy střídavě na vrstvu s bešamelem. Koláč pečeme v předehřáté troubě a před dopečením posypeme sýrem. Zdobíme čerstvou petrželkou.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Tisknout