Slepičí vývar
Fotogalerie:

Slepičí vývar

Helena Vacovská

Litoměřice
Polévka je grunt, říkala moje babička a já jí věřím. Bez dobrého drůbežího vývaru se naše rodina neobejde. Obvyklý postup jsem se rozhodla vylepšit netradiční pečenou zavářkou. S tou mi rády pomáhají i moje děti.
Helena Vacovská, Litoměřice

Ingredience

  • 1 rajčata
  • pažitka
  • 1 dl mléko
  • 2 stroužky česnek
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 1/2 celer
  • 1 slepice
  • nové koření
  • 3 bobkový list
  • 200 g mouka hrubá
  • 2 lžíce kečup
  • 1 petržel

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Slepici a zeleninu spolu uvaříme, dokud slepice není měkká. Zatím si připravíme zavářku. V misce rozšleháme vajíčka s mlékem, přidáme sůl, mouku a kečup. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Pečeme při 180 °C asi 10– 15 minut. Vykrajujeme a krátce povaříme v polévce.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)


Zpět na článek: Slepičí vývar
Zpět na článek: Slepičí vývar
Tisknout