Mrkev s brokolicí v bešamelu
Fotogalerie:

Mrkev s brokolicí v bešamelu

Lucie Dvořáková

Příchovice
Zelenina do teplé kuchyně prostě patří. Zapečená je výborná a docela vydatná.
Lucie Dvořáková, Příchovice

Ingredience

  • 200 g sýr
  • brambory
  • mrkev
  • 250 ml šlehačka
  • 100 g máslo
  • 500 ml mléko
  • 1 brokolice

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Z másla a mouky připravíme jíšku. Zalijeme ji mlékem a šlehačkou. Vmícháme sýr a dochutíme solí a pepřem. Brokolici rozdělíme na růžičky. Mrkev a brambory nakrájíme na kousky. Brokolici povaříme odděleně asi 5 minut. Brambory a mrkev povaříme do změknutí. Vodu slijeme, zeleninu dáme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou a zapékáme asi 30 minut při 180 °C.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Tisknout