Čočková sekaná
Fotogalerie:

Čočková sekaná

Šárka Medáčková

Děčín
Můžeš ji jíst teplou i vychlazenou.
Šárka Medáčková, Děčín

Ingredience

  • 400 g čočka
  • petrželka
  • 7 stroužků česnek
  • 100 g sýr
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • olej
  • majoránka
  • 1 lžíce mouka celozrnná

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Uvařenou čočku promícháme s tvrdým sýrem pokrájeným na kostičky‚ přidáme mouku‚ vejce‚ česnek‚ sůl a majoránku. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem, vložíme čo­č­kovou směs a dáme péct. Po­kud misku navíc vysypeme strouhankou‚ dá se sekaná po vychladnutí krásně vyklopit a krájet na silnější plátky. Podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)


Zpět na článek: Čočková sekaná
Zpět na článek: Čočková sekaná
Tisknout