Můžeš ji jíst teplou i vychlazenou.
Šárka Medáčková, Děčín
Ingredience
- 400 g čočka
- petrželka
- 7 stroužků česnek
- 100 g sýr
- 1 cibule
- 2 vejce
- olej
- majoránka
- 1 lžíce mouka celozrnná
Doba přípravy
Počet porcí
6
Orientační cena
80 Kč
Postup přípravy
-
Uvařenou čočku promícháme s tvrdým sýrem pokrájeným na kostičky‚ přidáme mouku‚ vejce‚ česnek‚ sůl a majoránku. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem, vložíme čočkovou směs a dáme péct. Pokud misku navíc vysypeme strouhankou‚ dá se sekaná po vychladnutí krásně vyklopit a krájet na silnější plátky. Podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem.