Kapr v zelenině
Fotogalerie:

Kapr v zelenině

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jsem rybář, a tak občas domů přinesu nějakého tvora s ploutvičkami.
Milan Plch, Brno

Ingredience

  • 3 lžíce ocet
  • koření grilovací
  • 4 svazky řapíkatého celer
  • omáčka sojová
  • 3 mrkev
  • kari
  • 1/2 cibule
  • 2 porce kapr
  • ředkvičky
  • 4 listy zelí čínské

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme olejem a vyložíme natenko nakrájenou cibulí. Porce kapra jemně pokapeme citrónovou šťávou. Lehce osolíme i opepříme a vložíme do pekáčku. Zbylou zeleninu oloupeme a nakrájíme na menší kousky a přikryjeme jí porce ryby. Okořeníme podle chuti‚ přidáme vinný ocet a sójovou omáčku‚ zakápneme chilli omáčkou. Pečeme při 160 °C asi 30 minut, dokud kapr není hotový. Servírujeme se zeleninovým kabátkem‚ který nám hravě nahradí přílohu.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)


Zpět na článek: Kapr v zelenině
Tisknout