Zapečený pórek
Fotogalerie:

Zapečený pórek

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
V zimě se snažím dělat co nejvíc zapečených jídel. Od trouby se šíří po kuchyni lahodná vůně a příjemné teplo. Protože moje trouba je horkovzdušná, můžu péct současně s obědem i moučník.
Draha Kastelánová, Plzeň

Ingredience

  • 4-6 pórek
  • 100 g strouhanka
  • muškátový oříšek
  • 150 g sýr
  • 6-8 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Pórek nařežeme podle velikosti zapékací nádoby. V páře nebo v hrnci s osolenou vodou ho povaříme tak, aby se nerozpadl. Okapaný pórek dáme do máslem vymazané nádoby. Osolíme a opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Strouhanku osmažíme na dvou třetinách másla a pórek v pekáčku posypeme. Ementál nastrouháme a navrstvíme ho na strouhanku. Vše ještě poklademe kousky zbylého másla. Pekáček s pórkem zapečeme dozlatova. Podáváme s bramborem.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)


Zpět na článek: Zapečený pórek
Zpět na článek: Zapečený pórek
Tisknout