Vločkové sušenky
Fotogalerie:

Vločkové sušenky

Blanka Krillová

Praha
Ovesné vločky prospívají trávení a to je o Vánocích aktuální. Tak mlsáme vločkové cukroví.
Blanka Krillová, Praha

Ingredience

  • 2 lžíce med
  • 400 g vločky ovesné
  • 1 vejce
  • 100 g mandle
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 dl teplé mléko
  • 100 g rozinky
  • rybízová marmeláda
  • 200 g cukr třtinový

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do misky nasypeme ovesné vločky a zalijeme je teplým mlékem. Necháme asi 10 min. namočené – mléko by se mělo téměř všechno vsáknout do vloček, tak změknou. Do již změklých vloček přidáme celé vejce, vláčný med a vanilkový cukr a vše promícháme. Nakonec přisypeme mandle a rozinky a vmícháme do směsi.
  2. Z této směsi rukou tvarujeme malé hromádky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Když máme všechny hromádky hotové, vezmeme si vařečku a opačným koncem doprostřed každé hromádky uděláme dírku, kterou následně plníme rybízovou marmeládou. Sušenky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20-25 minut. Po upečení můžeme sušenky dozdobit cukrovými ozdobami podle fantazie.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Tisknout