Šoulet
Fotogalerie:

Šoulet

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Hrách prý posiluje slezinu, slinivku i žaludek a harmonizuje trávení. Připravuji ji ho stejně jako kdysi moje máma.
Bohumil Hynek, Praha

Ingredience

  • 250 g hrách
  • česnek
  • 60 g slanina anglická
  • 200 g kroupy
  • 3 cibule
  • olej
  • majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hrách zalijeme studenou vodou a přes noc namočíme. Druhý den vaříme doměkka. Uvaříme kroupy. Když jsou hotové, propláchneme je a smícháme s hrachem. Přimícháme česnek, osmahnutou cibuli a slaninu. Ochutíme majoránkou, solí a pepřem. Směs zapečeme. Šoulet podáváme s masem nebo jen s kyselou okurkou.

Pošli recept! 8/2007 (18.7.2007)

Tisknout