Pstruzi v udírně
Fotogalerie:

Pstruzi v udírně

Martin Linhart

Zábřeh
Musíš si vyrobit udírnu, ale stojí to za to.
Martin Linhart, Zábřeh

Ingredience

  • 3 pstruzi
  • česnek
  • jalovec
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

98 Kč

Postup přípravy

  1. Vykuchané ryby a nasolíme a očesnekujeme. Necháme odležet 2 hod. v lednici. Zatím uděláme oheň, aby se vytvořily žhavé uhlíky. Na dno vyrobené udírny (plechový šuplík s víkem a roštem uvnitř – viz foto, zvládne to každý kutil) dáme dřevěné lupínky a trochu jalovce. Na rošt naskládáme ryby a udírnu uzavřeme víkem (víko je nasunovací a ve dnu udírny jsou vyvrtané díry). Udírnu položíme do ohně na žhavé uhlíky a necháme uzavřené 1,5 hodiny. Pořád přikládáme na oheň.

Pošli recept! 8/2007 (18.7.2007)


Zpět na článek: Pstruzi v udírně
Tisknout