Musíš si vyrobit udírnu, ale stojí to za to.
Martin Linhart, Zábřeh
Ingredience
- 3 pstruzi
- česnek
- jalovec
- sůl
Doba přípravy
Počet porcí
3
Orientační cena
98 Kč
Postup přípravy
-
Vykuchané ryby a nasolíme a očesnekujeme. Necháme odležet 2 hod. v lednici. Zatím uděláme oheň, aby se vytvořily žhavé uhlíky. Na dno vyrobené udírny (plechový šuplík s víkem a roštem uvnitř – viz foto, zvládne to každý kutil) dáme dřevěné lupínky a trochu jalovce. Na rošt naskládáme ryby a udírnu uzavřeme víkem (víko je nasunovací a ve dnu udírny jsou vyvrtané díry). Udírnu položíme do ohně na žhavé uhlíky a necháme uzavřené 1,5 hodiny. Pořád přikládáme na oheň.