Rajčatová polévka
Fotogalerie:

Rajčatová polévka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Ochutnala jsem rajskou polévku ze sáčku u rodičů mé kamarádky. Nebyla špatná, ale rajská polévka, kterou vařím já, je nesrovnatelně lepší.
Radana Šimková, Hradec Králové

Ingredience

  • máslo
  • olej
  • pepř
  • 5 brambory
  • sůl
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 kostka masox
  • 5 rajčata
  • pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Důkladně omyté a oškrábané brambory pokrájíme na drobné kousky a dáme je vařit do hrnce s 1,5 l osolené vody.
  2. krok2
    Mezitím, co se brambory vaří, si spaříme rajčata tak, že je propíchneme vidličkou a vložíme je na několik minut do vroucí vody. Takto spařená rajčata pečlivě propasírujeme přes nerezové síto do brambor, které jsme přivedli k varu. Přidáme kostku masoxu a necháme vařit asi 10 minut. Z oleje a mouky si uděláme světlou jíšku.
  3. krok3
    Jíšku zředíme studenou vodou a zahustíme s ní polévku. Nakonec přidáme polévkovou lžíci másla. Na závěr tuto rajskou polévku dochutíme podle potřeby solí, pepřem a nadrobno posekanou pažitkou.

Pošli recept! 6/2008 (14.5.2008)


Zpět na článek: Rajčatová polévka
Zpět na článek: Rajčatová polévka
Zpět na článek: Rajčatová polévka
Zpět na článek: Rajčatová polévka
Tisknout