Těstovinové rizoto s hráškem
Fotogalerie:

Těstovinové rizoto s hráškem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jakmile přijde jaro, nechci se dlouho zdržovat vařením. Jsem raději stále venku na zahradě mezi svými kytičkami. Leckdy nemám na jídlo ani chuť, když tak jen na něco lehkého a zdravého. Protože je právě sezona čerstvého sladkého hrášku, vymýšlím různá jednoduchá jídla, do kterých se hrášek většinou skvěle hodí.
Markéta Valečková, Brno

Ingredience

  • 300 g hrášek sterilizovaný
  • 1 balíček rýže
  • kmín
  • petrželka
  • 100 g sýr
  • 2 lžíce máslo
  • sůl
  • 300 g žampiony

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Dle návodu uvaříme těstovinovou rýži. Žampiony očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Hrášky vyloupeme z lusků a krátce povaříme v osolené vodě.

  2. krok2
    Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme žampiony. Ochutíme solí, přidáme kmín a chvilku podusíme.
  3. krok3
    Přidáme vařenou těstovinovou rýži, hrášek a vše lehce promícháme. Na talíře podáváme v úhledných kopečcích a zdobíme čerstvou zeleninou a lístky petrželky.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Tisknout