Pstruh na smetaně s jablky a hruškami
Fotogalerie:

Pstruh na smetaně s jablky a hruškami

Petra Dáňová
Petra Dáňová
p.Štoky
Pochutnejte si na pikantní rybě s ovocem.
Petra Dáňová, Štoky

Ingredience

  • 4 ks pstruh
  • 4 lžíce grilovací koření
  • 4 lžíce citronová šťáva
  • 2 lžičky sůl
  • 2 jablka
  • 2 lžičky pálivá mletá paprika
  • 2 hruška
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Pstruhy očistíme, posypeme je kořením a prosolíme. Vnitřek pokapeme citronovou šťávou a necháme uležet. Jablka a hrušky oloupeme, rozkrojíme je a zbavíme jádřinců. Nakrájíme je na drobnější kousky nebo na plátky.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo se lžící oleje, vložíme pstruhy a opečeme je z obou stran. Pak ryby vyjmeme a do výpeku vsypeme připravené ovoce, které necháme mírně podusit ve vzniklé šťávě.
  3. Poté přidáme zakysanou smetanu, pálivou papriku, trochu citronové šťávy, přisolíme a promícháme. Ryby vložíme zpět do omáčky a chvíli je pod poklicí prohřejeme (asi 5 minut).
  4. Pstruhy na talíři  podlijeme smetanovou omáčkou s jablky a hruškami a jako přílohu podáváme pečené brambory. Zdobíme čerstvou petrželkou, celerovou natí nebo použijeme kadeřávek.
Tisknout