Rajčata plněná pěnou z čerstvého sýra s křenem
Fotogalerie:

Rajčata plněná pěnou z čerstvého sýra s křenem

Simona Šmitmajerová
Simona Šmitmajerová
Bechyně

Rajčata plněná pěnou z čerstvého sýra s křenem se hodí jak na oslavy, tak na pohoštění kamarádů. Jsou velmi chutným dezertem.

Simona Šmitmajerová, Bechyně


Ingredience

  • 60g máslo
  • 120g čerstvý sýr (lučina)
  • 40ml smetana ke šlehání 33%
  • 4g sůl
  • 4g křen
  • 4ks rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. V jedné misce ušleháme smetanu do pěny.
    V druhé misce ušleháme máslo se sýrem.
    Očištěný křen nastrouháme najemno. Vše smícháme dohromady a dáme na 10minut do lednice.
  2. Smetanu ušleháme do pěny. V druhé misce utřeme máslo se sýrem.
  3. Křen očistíme a najemno nastrouháme. Všechny ingredience smícháme dohromady, dochutíme solí a necháme 10 minut odležet v lednici.
  4. Rajčata naplníme sýrovou směsí a dozdobíme podle fantazie.
Tisknout