Tvarohové noky se špenátem
Fotogalerie:

Tvarohové noky se špenátem

JANA STÁVKOVÁ
JANA STÁVKOVÁ
ČEJKOVICE

Pokrm plný síly uvařený během pár minut.

Jana Stávková, Čejkovice

Ingredience

  • 1 lžíce máslo
  • 1 malá cibule
  • 100 g čerstvý špenát
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce smetana
  • 250 g měkký tvaroh
  • 50 g parmezán
  • 1 vejce
  • 150 g hrubá mouka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nasekáme najemno a na másle ji podusíme doměkka. Přidáme listy špenátu a tři minuty dusíme. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a prohřejeme.
  2. Ze špenátu vymačkáme šťávu, kterou si odložíme. Špenát nasekáme najemno, smícháme s tvarohem, vejcem, nastrouhaným parmazánem a šťávou ze špenátu. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme pevnější těsto.
  3. Pomocí lžíce tvarujeme noky, které vložíme na dvě minuty do osolené vroucí vody.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)


Zpět na článek: Tvarohové noky se špenátem
Tisknout