Středomořské fazole
Fotogalerie:

Středomořské fazole

Terezie Vachová
Terezie Vachová
Praha 6 - Břevnov

Jednoduché a vydatné jídlo s vůní léta.

Tereza Vachová, Praha

Ingredience

  • 200 g velké bílé fazole
  • 1 střední cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 3 lžíce rajský protlak
  • 3 velká rajčata
  • sůl
  • pepř
  • oregáno
  • saturejka
  • cukr
  • citronová šťáva
  • zeleninový vývar nebo voda
  • olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Fazole předem namočíme a poté uvaříme doměkka v dostatečném množství neosolené vody.
  2. Cibulku nakrájíme najemno a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme nadrobno nakrájený česnek s protlakem a společně chvíli osmažíme. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, cukr, citrónovou šťávu, oregano, saturejku, pepř, sůl - vše podle chuti - přilijeme trochu vývaru a dusíme, až jsou rajčata měkká a tvoří hustší omáčku.
  3. Do hotové omáčky přidáme měkké fazole, prolisujeme zbývající stroužek česneku a společně prohřejeme. Podáváme s tmavým pečivem nebo jako přílohu k masu.

Zpět na článek: Středomořské fazole
Tisknout