Velikonoční brokolicová nádivka
Fotogalerie:

Velikonoční brokolicová nádivka

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Milovníci masa mohou uzené tofu zaměnit za uzené maso.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 menší brokolice
  • 1 balení uzené tofu
  • 5 starší grahamové rohlíky
  • 200 ml černé pivo
  • špetka muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř
  • hrst petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlíky a tofu nakrájíme na kostky a necháme máčet v pivě. Brokolici rozebereme na malé růžičky, uvaříme v páře a nahrubo nasekáme.
  2. K rohlíkům a tofu přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek, petrželku a brokolici. Nakonec přilijeme vejce a promícháme. Hmotu vlijeme do zapékací formy a pečeme 40 minut při 180 °C. Hotové krájíme na plátky.

Zpět na článek: Velikonoční brokolicová nádivka
Tisknout