Robi houby
Fotogalerie:

Robi houby

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Robi maso koupíme ve zdravé výživě, podobně jako seitan či sójové maso nahrazuje živočišné bílkoviny.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 2 plátky robi maso
  • 12 ks žampiony
  • 8 cm pórek
  • 2 lžičky solamyl
  • 2 lžičky sušená petrželka
  • směs hřibové koření (sušené hřiby, kmín, koriandr, hořčice)
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 1 lžička tmavá miso pasta

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony pokrájíme na plátky, robi maso na kráké, tlusté nudličky a pórek na proužky. Žampiony krátce oprahneme na olivovém oleji, přidáme robi maso, pórek, hřibové koření, petrželku a zalijeme vodou nebo vývarem, aby sahala asi 1 cm nad směs. Osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 10 minut. 
  2. Po 10 minutách vmícháme solamyl rozmíchaný v troše vody a mícháme do zhoustnutí. Omáčku také výborně dochutí miso rozmíchané v troše horké vody (nahradíme jím sůl). Před servírováním do ní vmícháme máslo, případně trochu olivového oleje. Podáváme s rýží nebo pohankou.
Tisknout