Kuřecí maso s pórkem
Fotogalerie:

Kuřecí maso s pórkem

Michaela Stejskalová
Michaela Stejskalová
Letohrad

Velmi jednoduché, dietní a chutné jídlo.

Michaela Stejskalová, Letohrad

Ingredience

  • 500 g kuřecí prsa
  • 2 pórek
  • 300 g žampiony
  • 1 cibule
  • 60 g mandle nebo arašídy
  • 1 lžíčka škrob
  • 2 lžíce sojová omáčka
  • olej na smažení
  • sůl
  • rýže

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme, pokapeme sojovou omáčkou a zasypeme škrobem. Necháme chvíli odležet.
  2.  Mezi tím si pokrájíme pórek na kolečka, cibuli na půlkolečka, houby na slabé plátky. Mandle povaříme, oloupeme a rozpůlíme. Na rozpáleném oleji osmažíme maso, aby mělo zlatou kurčičku.
  3.  Maso vyjmeme z pánve bez oleje. Na pánev dáme nejprve mandle – lehce osmahneme, poté přidáme houby – lehce osmahneme, přidáme cibuli a většinu pórku – to vše smažíme dokud pórek nezměkne.
  4. Do směsi přidáme maso a zbytek pórku. Dusíme ještě 5 minut na mírném plameni, aby se chutě propojili. Podáváme s rýží.   

Zpět na článek: Kuřecí maso s pórkem
Tisknout