Velmi jednoduché, dietní a chutné jídlo.
Michaela Stejskalová, Letohrad
Ingredience
- 500 g kuřecí prsa
- 2 pórek
- 300 g žampiony
- 1 cibule
- 60 g mandle nebo arašídy
- 1 lžíčka škrob
- 2 lžíce sojová omáčka
- olej na smažení
- sůl
- rýže
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
140 Kč
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme, pokapeme sojovou omáčkou a zasypeme škrobem. Necháme chvíli odležet.
-
Mezi tím si pokrájíme pórek na kolečka, cibuli na půlkolečka, houby na slabé plátky. Mandle povaříme, oloupeme a rozpůlíme. Na rozpáleném oleji osmažíme maso, aby mělo zlatou kurčičku.
-
Maso vyjmeme z pánve bez oleje. Na pánev dáme nejprve mandle – lehce osmahneme, poté přidáme houby – lehce osmahneme, přidáme cibuli a většinu pórku – to vše smažíme dokud pórek nezměkne.
-
Do směsi přidáme maso a zbytek pórku. Dusíme ještě 5 minut na mírném plameni, aby se chutě propojili. Podáváme s rýží.