Jednoduché jídlo, které ráda připravuji na chalupě. Oblíbili si ho malí i dospělí strávníci. Právě nasládlá chuť zkaramelizované červené cibule z něj udělá trochu neobvyklou, ale skvělou lahůdku.
Romana Hradecká, Tábor
Ingredience
- 800 g mleté maso (napůl vepřové a hovézí)
- 1 žlutá cibule
- sůl podle potřeby
- trocha pepře
- olej na smažení
- 2 ks červená cibule
- 50 g máslo
- 1 lžíce cukr
- 1 lžíce balsamiko
- 4 hamburgerové housky
- 2 lžíce majonéza
- 1 ledový salát
- 2 rajčata
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mletého masa přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou žlutou cibuli, trochu soli a pepře a dobře promícháme. Potom ze směsi utvoříme čtyři vyšší karbanátky.
-
Na pánvi rozpálíme olej, na kterém opékáme karbanátky 10 až 15 minut.
-
Červené cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a opékáme doměkka. Vmícháme cukr a zahříváme dalších přibližně 4 až 5 minut, až zkaramelizuje. Do cibule přilijeme balsamiko a zahříváme zhruba další tři minuty.
-
Housky rozpůlíme, dolní části lehce potřeme majonézou, na každou položíme list omytého osušeného ledového salátu a kolečko rajčete. Navrch položíme karbanátek se zkaramelizovanou cibulí a přiklopíme druhou půlkou housky. Pokrm můžeme doplnit podle chuti kečupem, nakládanou okurkou, smaženými hranolky apod.