Dobrý předkrm nebo rychlá svačina.
Michaela Herrmanová,
Černá v Pošumaví
Černá v Pošumaví
Ingredience
- 1/2 bochníku chleba
- 200 g šunka dušená
- 1 kompot broskvový
- 150 g niva
- dle potřeby olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Usmažíme topinky podle chuti (světlé nebo tmavé a křupavé) a důkladně je osušíme ubrouskem, aby vsákl přebytečný tuk.
-
Každou topinku poklademe šunkou, kterou jsme nakrájeli na nudličky‚ na šunku dáme pokrájené broskve podle chuti (čím víc, tim líp) a nakonec je ještě pokryjeme plátky nivy.
-
To celé pokapeme šťávou z broskviček a dáme do mikrovlnky na minutku zapéct, aby se niva mírně roztekla. Topinky s překvapením podáváme teplé.