Když se zastaví přátelé na skleničku, připravím i nějakou dobrotu.
Sabina Holáková, Pardubice
Ingredience
- 400 g nudle thajské
- 1 kostka bujón zeleninový
- 200 g žampiony
- 100 g mrkev
- 100 g cibulka jarní
- 2 lžičky omáčka sojová
- 1 stroužek česnek
- špetka chilli
- špetka sůl
- špetka pepř
- snítka koriandr
- na smažení olej olivový
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Nudle zalijeme v hrnci horkou vodou z konvice, přidáme kostku zeleninového bujonu a uvaříme doměkka.
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtinky, mrkev oloupeme a nakrájíme na tenoučké nudličky.
-
Jarní cibulku opláchneme a nasekáme na kolečka. V hlubší pánvi na rozpáleném oleji osmažíme veškerou zeleninu a ochutíme ji solí, pepřem a utřeným česnekem.
-
Přidáme slité uvařené nudle, sójovou omáčku a chilli. Zlehka promícháme, dále už nevaříme. Na závěr do hotového jídla vmícháme nasekaný koriandr.
TIP: Já maso často nejím, ale je samozřejmě možné připravit thajské nudle i s masem, podle mě se nejvíc hodí drůbež. Osmahneme je na pánvi, pak přidáme zeleninu.