Panenka v bylinkách
Fotogalerie:

Panenka v bylinkách

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Martina Exnerová, Liberec

Ingredience

  • KRUSTA:
  • 35  g strouhanky
  • 1 stroužek česneku
  • 10  g petrželky
  • trocha citronové kůry
  • podle potřeby sůl a pepř
  • OSTATNÍ:
  • 500  g vepřové panenky
  • 1 bílek
  • 1 červená cibule
  • 2 jarní cibulky
  • 150  g cherry rajčátek
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 10 snítek tymiánu
  • olej
  • 2 stroužky česneku
  • 20  g kaparů
  • 40  g černých oliv
  • 150 ml suchého bílého vína
  • trocha petržele

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Suroviny na krustu dáme do mixéru a společně promixujeme na jemnou směs. Panenku očistíme, odkrojíme konce a nakrájíme ji na cca 4 cm široké špalíčky. Ty osolíme a opepříme, obalíme v rozšlehaném bílku a poté ve strouhankové posypce. Maso pečeme při 180 °C asi 20 minut.

  2. Mezitím cibule a rajčata nakrájíme na větší kusy a bylinky svážeme provázkem. Cibuli s bylinkami restujeme asi 2 minuty na větším ohni, pak vsypeme jarní cibulku i plátky česneku a smažíme 1 minutu. Nakonec vmícháme pokrájená rajčata, kapary a olivy.

  3. Vlijeme víno a necháme ho odvařit. Pak vyndáme bylinky, vmícháme petržel a servírujeme společně s plátky panenky.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Tisknout