Lososové rizoto
Fotogalerie:

Lososové rizoto

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 1 šalotka
  • olivový olej
  • 1 stroužek česneku
  • 120  g rýže arborio nebo carnaroli
  • 100  ml bílého vína
  • trocha soli
  • 150–200  g lososa
  • 1 lžíce sekaného kopru
  • 50 ml rostlinné smetany
  • 1 limetka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Šalotku nasekáme nadrobno a zpěníme na oleji. Jakmile zesklovatí, přidáme nasekaný česnek a opět krátce osmahneme.

  2. Poté přidáme rýži a smažíme ji, dokud nezprůhlední, pak přilijeme víno. Necháme chvíli vařit a poté zalijeme horkou vodou tak, aby byla rýže ponořená.

  3. Osolíme a vaříme na mírném plameni. Jakmile rýže vsákne vodu, opět ji dolijeme. Po 15 minutách přidáme na menší kousky nakrájeného lososa, kopr a ohřátou smetanu.

  4. Vaříme dalších 5 minut, dokud není rýže al dente a rizoto nemá kašovitou konzistenci.

  5. Před servírováním vmícháme asi lžíci limetkové šťávy, a pokud je chemicky neošetřená, tak i její nastrouhanou kůru.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)


Zpět na článek: Lososové rizoto
Tisknout