Pórkový koláč se slaninou
Fotogalerie:

Pórkový koláč se slaninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept na každý den

Podle receptu Jarmily Krtičkové z Břeclavi



Ingredience

  • 100  g anglické slaniny (plátky)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 pórek
  • 1 balení listového těsta
  • 2 vejce
  • 250  ml smetany ke šlehání
  • trocha soli a pepře
  • 150  g goudy
  • špetka tymiánu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na menší proužky a osmahneme na lžíci oleje.

  2. krok2

    Přidáme nakrájený pórek a společně restujeme 5 minut. Listové těsto rozválíme a vložíme do olejem vymazané formy a na několika místech propícháme vidličkou. Na dno rozprostřeme připravený pórek se slaninou.

  3. krok3

    V misce rozšleháme vejce se smetanou, osolíme, opepříme, přimícháme nahrubo nastrouhaný sýr a ochutíme tymiánem. Touto směsí koláč zalijeme.

  4. Pečeme v troubě rozehřáté na 190 °C po dobu 20 minut dozlatova. Můžeme podávat teplý i studený.

Tip redakce

Pro odlehčenou variantu nahraď slaninu šunkou.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Tisknout