Barevná omeleta
Fotogalerie:

Barevná omeleta

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • trocha olivového oleje
  • 1/2 pórku
  • 1 velká červená paprika (dlouhá kapie)
  • 150  g hlívy
  • trocha soli, pepře a kmínu
  • podle potřeby vývar
  • 150  g kuřecího masa nebo kuřecího nářezu
  • 4 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji orestujeme kolečka pórku, přidáme pokrájenou červenou papriku a očištěnou hlívu nasekanou na malé kousky.

  2. Přidáme sůl, pepř a kmín a podlijeme trochou vývaru nebo vody, aby papriky změkly. Chvilku dusíme, dokud se vývar nebo voda nevydusí, pak přidáme plátky kuřecího masa nebo nářezu a dál restujeme.

  3. Nakonec rozšleháme vejce a zalijeme jimi houbovou směs. Na velmi mírném ohni necháme vejce dopéct. Omeletu podáváme s pečivem nebo jen se zeleninovou oblohou.

Pošli recept! 3/2019 (4.2.2019)

Tisknout