Květákové kuličky
Fotogalerie:

Květákové kuličky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nina Taylor, Brno

Ingredience

  • 1 menší květák
  • sůl a pepř
  • 200  g uzeného masa
  • 1 malá kapie
  • 1 cibule
  • olej
  • 100  g uzeného sýra
  • 1 vejce
  • 1 hrst petrželky
  • trocha mouky nebo strouhanky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Květák očistíme, rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody. Uzené a kapii nakrájíme na malé kostičky. Cibuli pokrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Sýr nastrouháme.

  2. Téměř uvařený květák (neměl by být převařený) rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Přidáme cibulku, vejce, maso, sýr, kapii, petrželku a dochutíme pepřem a solí. Vše řádně promícháme, je-li směs moc řídká, zaprášíme ji trochou mouky nebo strouhanky.

  3. Vytvoříme kouličky, obalíme je ve strouhance, lehce zploštíme a smažíme v kastrolku s vyšší vrstvou oleje.

  4. Jako příloha může být jakákoliv úprava brambor. Ozdobíme zeleninou.

Pošli recept! - Speciál - Rychlé recepty (18.6.2018)


Zpět na článek: Květákové kuličky
Tisknout