Smažený pórek
Fotogalerie:

Smažený pórek

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • 4 pórky (pouze bílá část)
  • dle chuti sůl a pepř
  • 2 vejce
  • 5 lžic piva
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 60 g tvrdého sýra
  • grilovací koření
  • 4 lžíce hladké mouky
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Pórek povaříme ve slané vodě do poloměkka a necháme ho vychladnout. Zatím si připravíme těstíčko.

  2. Do mísy dáme vejce, pivo, škrobovou moučku a vše prošleháme. Přidáme najemno nastrouhaný sýr, koření, sůl a podle potřeby hladkou mouku. Mouku přidáváme postupně, dokud nezískáme hustší těstíčko.

  3. Studený pórek nakrájíme na asi 7 cm dlouhé dílky, které obalíme v hladké mouce a v těstíčku.

  4. Smažíme ve větší vrstvě oleje dozlatova a odkládáme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Nejlepší přílohou jsou brambory.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Tisknout