Vaječné bábovičky
Fotogalerie:

Vaječné bábovičky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Ingredience

  • 6 vajec
  • 1 sklenice kyselé zeleninové směsi
  • 3 kyselé okurky
  • 200  g šunky
  • 250  g majonézy
  • sůl, pepř
  • 1 želatina na vaječnou tlačenku
  • olej na vymazání
  • řeřicha na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

6–8

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a necháme vychladnout. Zeleninu slijeme a nálev ponecháme stranou. Pokud je třeba, zeleninu nakrájíme na malé kostičky, stejně tak i kyselé okurky, šunku a vejce. Přidáme majonézu, sůl a pepř.

  2. V nálevu ze zeleniny rozmícháme želatinu a zalijeme ji vroucí vodou (přibližně 150 ml) tak, abychom získali 300 ml tekutiny. Vše důkladně promícháme a zalijeme jí vaječnou směs.

  3. Promícháme a naplníme bábovičky předem vymazané olejem.

  4. Vložíme je do lednice a necháme ztuhnout. Před podáváním posypeme řeřichou.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (19.3.2018)


Zpět na článek: Vaječné bábovičky
Tisknout