Podle receptu
Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou
Ingredience
- 6 vajec
- 1 sklenice kyselé zeleninové směsi
- 3 kyselé okurky
- 200 g šunky
- 250 g majonézy
- sůl, pepř
- 1 želatina na vaječnou tlačenku
- olej na vymazání
- řeřicha na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
6–8
Orientační cena
120 Kč
Postup přípravy
-
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a necháme vychladnout. Zeleninu slijeme a nálev ponecháme stranou. Pokud je třeba, zeleninu nakrájíme na malé kostičky, stejně tak i kyselé okurky, šunku a vejce. Přidáme majonézu, sůl a pepř.
-
V nálevu ze zeleniny rozmícháme želatinu a zalijeme ji vroucí vodou (přibližně 150 ml) tak, abychom získali 300 ml tekutiny. Vše důkladně promícháme a zalijeme jí vaječnou směs.
-
Promícháme a naplníme bábovičky předem vymazané olejem.
-
Vložíme je do lednice a necháme ztuhnout. Před podáváním posypeme řeřichou.