Jarní polévka
Fotogalerie:

Jarní polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vladimír Bruna, Praha

Ingredience

  • 400  g mrkve
  • 1 cibule
  • 1/4 hlávky celeru
  • 2 brambory
  • 10  g másla
  • pepř, sůl
  • 200  ml smetany
  • kuřecí vývar

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme, mrkev a celer nastrouháme. V hrnci rozpustíme máslo a na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev a celer.

  2. Mrkev orestováním pustí barvu a své aroma. Zalijeme vývarem a pomalu vaříme. Když je mrkev vařená, přidáme nakrájené oloupané brambory a osolíme.

  3. Vaříme do změknutí a nakonec rozmixujeme. Zjemníme smetanou. Okořeníme a ozdobíme petrželkou.

Tip redakce

Část  nasekané petrželky orestuj hned se zeleninou.  Získá výraznější chuť.

Pošli recept! 4/2018 (2.3.2018)

Tisknout