Šunka s jablečným pyré a křenovým krémem
Fotogalerie:

Šunka s jablečným pyré a křenovým krémem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Karolína Holubová, Brno

Ingredience

  • 3 plátkové želatiny
  • 150  ml 30% smetany
  • 50  g křenu
  • cukr moučka a sůl
  • 200  g šunky
  • 2 střední jablka
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíce cukru krupice

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Poté ji vymačkáme a rozpustíme ve lžíci horké vody.

  2. Smetanu vyšleháme do tuhé pěny. Vmícháme želatinu a přidáme nastrouhaný křen. Opatrně promícháme a dochutíme solí a špetkou moučkového cukru. Šunku nakrájíme na pravidelné hranoly.

  3. Jablečné pyré: jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a překrájíme na kousky. Přidáme trochu vody a citronovou šťávu. Jablka rozvaříme a rozmixujeme ponorným mixérem.

  4. Směs vrátíme na sporák a svaříme do potřebné hustoty. Dochutíme cukrem a špetkou soli.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)


Zpět na článek: Šunka s jablečným pyré a křenovým krémem
Tisknout