Alena Štrougalová, Neštěmice
Ingredience
- 400 g krůtích jater
- 1 malá cibule
- 1 kapie
- 1 klobása čabajkového typu
- 100 ml bílého vína
- 100 ml vývaru
- dle potřeby instantní tmavá jíška
- steakové koření
- olej
- petrželka, tymián
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
80 Kč
Postup přípravy
-
Krůtí játra opláchneme a překrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a rozebereme na dílky.
-
Kapii očistíme a nakrájíme na čtverečky. Klobásu sloupneme (pokud je třeba) a nakrájíme na šikmá, silnější kolečka.
-
Všechny suroviny střídavě navlékneme na špejle. Špízy posypeme steakovým kořením a pak zvolna po všech stranách opečeme na pánvi s malým množstvím oleje. Podlijeme vínem, vývarem a pod pokličkou podusíme.
-
Hotové špízy vyjmeme, výpek mírně zahustíme hotovou tmavou jíškou. Nakonec špízy rozdělíme na talíře, přelijeme výpekem a ozdobíme bylinkami.