Krůtí játra s klobásou
Fotogalerie:

Krůtí játra s klobásou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Alena Štrougalová, Neštěmice

Ingredience

  • 400 g krůtích jater
  • 1 malá cibule
  • 1 kapie
  • 1  klobása čabajkového typu
  • 100 ml bílého vína
  • 100 ml vývaru
  • dle potřeby instantní tmavá jíška
  • steakové koření
  • olej
  • petrželka, tymián

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Krůtí játra opláchneme a překrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a rozebereme na dílky.

  2. Kapii očistíme a nakrájíme na čtverečky. Klobásu sloupneme (pokud je třeba) a nakrájíme na šikmá, silnější kolečka.

  3. Všechny suroviny střídavě navlékneme na špejle. Špízy posypeme steakovým kořením a pak zvolna po všech stranách opečeme na pánvi s malým množstvím oleje. Podlijeme vínem, vývarem a pod pokličkou podusíme.

  4. Hotové špízy vyjmeme, výpek mírně zahustíme hotovou tmavou jíškou. Nakonec špízy rozdělíme na talíře, přelijeme výpekem a ozdobíme bylinkami.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Tisknout