Pudinkový listový řez s rybízem
Fotogalerie:

Pudinkový listový řez s rybízem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lucie Dobešová, Beroun

Ingredience

  • 1 pudink
  • 500 ml mléka
  • cukr na pudink
  • 500 g listového těsta
  • 150 g másla
  • 1 vejce
  • podle chuti čerstvý rybíz

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Pudink uvaříme podle návodu na obale. Do vychladlého pudinku zašleháme máslo.

  2. Z listového těsta vyválíme plát o síle 3 mm, který rozkrájíme rádýlkem na 16 obdélníků, pomažeme rozšlehaným vejcem a každý kousek 6x ozdobně prokrojíme nožem.

  3. Rozpálíme troubu na 220 °C. Listové obdélníky dáme na plech s pečicím papírem a vložíme do trouby péct asi na 10 minut.

  4. Poté vyndáme a necháme vychladnout. Slepíme vždy dva obdélníky připraveným krémem z pudinku, do kterého ještě vmícháme rybíz.

Pošli recept! - Speciál - Jahody a letní ovoce (19.5.2017)

Tisknout