Bůčkové motáčky
Fotogalerie:

Bůčkové motáčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vladimír Bruna, Praha

Ingredience

  • 750 g vepřového bůčku
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 450 g kysaného zelí
  • 2 cibule
  • podle chuti sladká paprika
  • 1 lžíce sádla
  • 200 ml vývaru
  • 500 g brambor
  • 1 lžíce másla
  • 200 ml mléka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřový bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Zelí osmažíme na nadrobno nakrájené jedné cibuli a přidáme sladkou papriku. Necháme vychladnout. Zelí potom dáme na naklepané plátky, zabalíme a spojíme párátkem (část zelí si necháme jako přílohu). Lehce dosolíme a dopepříme.

  3. Zpěníme na sádle druhou cibuli, přidáme zabalené plátky a orestujeme. Podlijeme vývarem a dusíme, dokud tekutinu nezredukujeme na sos.

  4. Brambory oloupeme a uvaříme. Přidáme mléko, máslo a ušleháme na hebkou kaši. Podáváme společně se závitky a zbylým zelím.

Tip redakce

Když nám nevadí tučnější jídla, přidáme do kysaného zelí nadrobno nakrájené kousky vyškvařeného špeku. Zelí pak bude lahodnější.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)


Zpět na článek: Bůčkové motáčky
Tisknout