Roláda z kýty se špenátem
Fotogalerie:

Roláda z kýty se špenátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 300–500 g vepřové kýty vhodné na roládu
  • podle potřeby sůl, pepř a kmín
  • 1 lžíce hořčice
  • 4 širší plátky anglické slaniny
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • 1 cibule
  • 3–4 stroužky česneku
  • 1 mražený listový špenát

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kýtu nakrojíme tak, abychom vytvořili plát, který naklepeme přes fólii a z obou stran posolíme, popepříme, vnitřní stranu potřeme hořčicí a poklademe slaninou. Na pánvi s 1 lžící tuku orestujeme půl cibule nakrájené nadrobno, přidáme plátky česneku a špenát. Podusíme do rozmrznutí špenátu, osolíme, opepříme a odstavíme. Směsí potřeme maso a stočíme do rolády. Svážeme nití a pokmínujeme.

  2. Do pekáče nakrájíme zbylou cibuli na měsíčky a přidáme lžíci sádla nebo oleje. Troubu vyhřejeme a vložíme do ní pekáč. Prudce opečeme 4 minuty z každé strany. Podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme asi 20 minut. Poté víko odstraníme a 10 minut opékáme.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)


Zpět na článek: Roláda z kýty se špenátem
Tisknout