Tereza Šrámková, Brno
Ingredience
- oříšek sádla
- 1 cibule
- 1 pikantní klobása
- 2 menší brambory
- 1 l vody nebo vývaru
- 1 velká hrst fazolových lusků (mohou být i zmražené)
- 1 kelímek zakysané smetany
- dle potřeby sůl a čerstvě mletý pepř
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Na troše sádla zpěníme cibulku nasekanou najemno, přidáme nakrájenou klobásku a krátce orestujeme. Přisypeme brambory nakrájené na malé kostičky. Zalijeme horkou vodou nebo vývarem a vše pomalu vaříme. Pár minut před koncem přisypeme fazolky (nemusíme je dlouho vařit, aby v nich zůstaly vitaminy).
-
Nakonec do polévky vmícháme zakysanou smetanu a dle chuti osolíme a opepříme.
Tip redakce
Pěstování fazolek se vyplatí. Na zimu se dají zamrazit a hodí se do většiny polévek i vývarů. Tato polévka je vydatná a v chladném počasí nás výborně zahřeje.