Fazolková polévka
Fotogalerie:

Fazolková polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tereza Šrámková, Brno

Ingredience

  • oříšek sádla
  • 1 cibule
  • 1 pikantní klobása
  • 2 menší brambory
  • 1 l vody nebo vývaru
  • 1 velká hrst fazolových lusků (mohou být i zmražené)
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • dle potřeby sůl a čerstvě mletý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na troše sádla zpěníme cibulku nasekanou najemno, přidáme nakrájenou klobásku a krátce orestujeme. Přisypeme brambory nakrájené na malé kostičky. Zalijeme horkou vodou nebo vývarem a vše pomalu vaříme. Pár minut před koncem přisypeme fazolky (nemusíme je dlouho vařit, aby v nich zůstaly vitaminy).

  2. Nakonec do polévky vmícháme zakysanou smetanu a dle chuti osolíme a opepříme.

Tip redakce

Pěstování fazolek se vyplatí. Na zimu se dají zamrazit a hodí se do většiny polévek i vývarů. Tato polévka je vydatná a v chladném počasí nás výborně zahřeje.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Tisknout